CT או MRI מה עדיף במקרה שלי?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/09/2020 | 12:51 | מאת: איתי

שלום דוקטור אשמח לשמוע את חוות דעתך מידיי כמה חודשים כשאני מנסה לנשום עמוק כואב לי בצד ימין באיזור הריאה וזה עובר לאחר בערך כמה דקות בודדות(2-5 ) וזה כבר בערך 5 שנים ככה. לאחר צילום רנטגן חזה התשובה הייתה: מסה רקמתית פראמדיאסטטינלית בקוטר 3.5 ס"מ והופניתי לצילום CT חזה. אשמח לשמוע למה במקרה כזה שולחים ל CT ולא ל MRI(ממה שאני מבין ב MRI אין קרינה). האם ב CT במקרה הזה יכולים לקבל תשובה יותר טובה מ MRI או רק בגלל שלקופת החולים ה MRI עולה יותר? בנוסף האם תוכל להסביר מה זה אומר מסה רקמתית פראמדיאסטטינלית? תודה רבה מראש על המענה.

שלום, סיטי מדגים יותר טוב מ MRI בהדגמה של הריאות. MRI טוב יותר ללב, למוח ולעצמות. בדרך כלל סיטי יותר יעיל להדגמת הממצאים בריאות והוא בדיקת הבחירה לא בגלל המחיר. לגבי הממצא, קשה להגיד מה הממצא, נצטרך לחכות לסיטי.

10/09/2020 | 21:10 | מאת: איתי

אוקיי תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה