קשריות בבדיקת סיטי בטן

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/08/2020 | 18:08 | מאת: נתי

בת 43 לא מעשנת. בבדיקת סיטי בטן הודגמו מספר נודולרים ריאתיים בבסיסי הריאות לא עולים על 5מ מ. שאר הסרידה תקינה. יש לציין כי בסיכום אין התייחסות של הרדיולוג לממצא. בפנייה לרופא ריאות שראה את הדיסק הוא טען כי הממצא לא נראה חשוד ויש לחזור על הסיטי עוד שנה עם קרינה נמוכה. השאלה: האם קשריות הן ממצא שכיח? האם לא מסוכן להשאיר אותי עוד שנה לבדיקה? האם רופא ריאות יכול לראות דרך הדיסק האם הממצא חשוד? תודה

שלום, קשריות הם ממצא שכיח. קשריות קטנות לרוב הן שפירות. רופא הריאות מבסס את ההמלצה שלו לפי מראה הקשריות והסיפור הקליני. למשל העובדה שאת צעירה ולא מעשנת תומכת בכך דהממצאים שפירים. מעקב אחרי שנה נראה סביר בנתונים הללו.

מנהל פורום מחלות ריאה