המוגלובין נמוך וירידת סטורציה במאמץ

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

08/08/2020 | 22:02 | מאת: א

האם אדם עם המגלובין נמוך ומחלת ריאות המאלצת אותו להשתמש בחמצן עקב ירידת סטורציה, יכול לשפר את מצבו עם העלאת ההמוגלובין עד כדי כך שלא יצטרך להשתמש במחולל חמצן? שאלה נוספת, עד כמה מד הסטורציה אמין? האם הוא נוטה לתת ערך נמוך ממה שיש באמת או שדווקא נוטה כלפי מעלה?

שלום, עליית המוגלוסין עוזרת במקרים קיצוניים עם הוא נמוך מ 8-9. זה לא יכול להחילף את החמצן במקרה של מחלת ריאות משמעותית. מד הסטורציה נחשב למדד אמין גם אם אינו מדייק ב 100%.

מנהל פורום מחלות ריאה