התקף אסתמטי כשהגורם הוא ריפלקוס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/07/2020 | 00:27 | מאת: שירי

שלום ד"ר ראיתי שכתבת שכשהגורם לקשיי הנשימה בחולי אסתמה קשה בחלק מהזמן הוא ריפלקוס (בקע סרעפתי גדול) אז תיסוף סימביקורט לא יעזור. במידה וחס וחלילה הריפלוקס יגרום להתקף אסתמה ממש, האם אז גם הוינטולין לא יוכל לעזור? או שהכוונה היא שרק הסטרואידים לא עוזרים? הריפלוקס שלי קשה(לוקחת נקסיון 40 מ"ג פעמיים ביום ואוכלת רק מה שמותר) האסתמה מאוזנת עם 8 שיאפות סימביקורט, אך יש לי התקפים קשים של ריפלוקס שגורמים לי לעיתים כל דקה לצורך לקחת שאיפות עמוקות מהפה (נושמת מהאף) ןלקשיי נשימה. תודה רבה

שלום, אולי לא הסברתי את עצמי מספיק טוב. מה שהתכוונתי לומר שצריך לשלב גם את הטיפול בסימביקורט וגם טיפול נגד רפלוקס להשפעה מכסימלית.

מנהל פורום מחלות ריאה