טיפולים חדשים לאסתמה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/07/2020 | 18:48 | מאת: שירי

שלום, נתקלתי בויינט בכתבה מהשנה האחרונה על אסתמה שבה מצויין: ולכן בשנים האחרונות נוספו טיפולים ביולוגיים הפועלים על המערכת החיסונית. בנוסף, בשנים האחרונות נוספו תרופות הפועלות על מנגנונים אחרים שגורמים למחלה, והן נכללות בהמלצות בינלאומיות לטיפול באסתמה קשה. אשמח לברר: על אילו תורפות מדובר? הם מציינים שזה לא טיפולים ביולוגים ואני מניחה שגם לא מדובר על פרדניזון ומשפאים כי הם כבר טיפולים ישנים. תודה מראש

שלום, אני לא יודע על מה בדיוק דובר בכתבה. הטיפולים החדשים שאושרו לאסתמה הם: טיפולים ביולוגיים: נוקלה, פסנרה, דופילומאב וסינקייר. יש משאף בשם ספיריבה רספימט. הטיפולים הנ"ל יעילים בחולי אסתמה קשים ויש לבדוק במרפאת ריאות האם הם מתאימים בכל מקרה לגופו. לציין שבמרבית החולים באסתמה טיפול נכון במשאפים מספיק לטפל במחלה.

מנהל פורום מחלות ריאה