אי ירידה בטיפול עד סיום הקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/07/2020 | 14:54 | מאת: אורית

שלום ד"ר, היתה לי אסתמה בינונית מגיל 20 עד 37 (סרטייד 250) ואז בעקבות אורך קשה נובמבר החמרה עם 8 שאיפות סימבקורט ו 2 קורסי פרדניזון. סיימתי קורס שני ואני מאוזנת עם 8 שאיפות פרדניזון. האם עקב מצב הקורונה לפי דעתך יהיה יותר חכם:1 אם עוד 3- 4 חודשים מאוזנת טוב עדיין לנסות להוריד שאיפות של סימביקורט ממש בהדרגה 2. להמשיך עם 8 שאיפות סימביקורט ולא לעשות שום ניסיונות להפחתת מינון, עד שימצא חיסון לקורונה גם אם זה יקח שנה? האם עצם זה שאמשיך שנה עם סימביקורט 8 שאיפות בלי לדעת שאולי בעצם אני יכולה להיות מאוזנת עם פחות, זה יגרום להתרגלות או תלות לריאות ויהיה אחר כך יותר קשה להוריד מינון? תודה מראש

שלום, בלי קשר לקורונה אם מצבך יציב ניתן לנסות להוריד בהדרגה את מספר השאיפות עד 4 שאיפות ליום.

מנהל פורום מחלות ריאה