מה עושים כשקורס פרדניזון לא עושה טוב?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/07/2020 | 19:22 | מאת: יעל

שלום ד"ר, כתבת שגם זריקת סטרואידים עלולה לגרום לריפלוקס קשה. אצלי קורס פרדניזון גרם לריפלוקס קשה(יש לי בקע סרעפתי וריפלוקס ושנים מטופלת בנקסיום פעמיים ביום),שהחמיר את קשיי הנשימה. אם חס וחלילה אצטרך שוב קורס פרדניזון בחורף הבא או בטריגר הבא, האם ניתן במצב כזה לקחת מינון מאוד גבוה של משאף קיובר (בנוסף ל 8 שאיפות סימביקורט) שיהיה שווה ערך לקורס פרדניזון? ואם לא, יש טיפו אקוטי אחר במחליף קורס פרדניזון שלא עלול לגרום לריפלקוס קשה כזה? תודה!

שלום, יש הבדל ביעילות בין סטרואידים במשאף לבין פרדניזון. צריך לנסות לתת טיפול אופטימלי כדי למנוע את הצורך בפרדניזון.

מנהל פורום מחלות ריאה