ביופסיה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/06/2020 | 09:29 | מאת: Bell

בוקר טוב, מבקשת עזרה בפענוח תוצאות ביופסיה, אשמח לדעת אם ההבחנה של uip היא חד משמעית, והאם כדאי לשלוח את הביופסיה למעבדה נוספת? תודה רבה!!

שלום, לפי התשובה האבחנה מסתברת אך לא חד משמעית. מה שהומלץ בתשובה הוא לעשות התאמה קלינית פתולוגית. במצבים שיש ספק במחלות הללו האידיאל הוא שמנסים לעשות התאמה בין 3 תחומים: קלינית - רופא ריאות, רנטגנית - רדיולוג ופתולוגית. האבחנה נעשית בישיבה משותפת של התחומים הנ"ל. ספיציפית הועלתה השערה שהסיבה לפיברוזיס במקרה שלך היא דלקת ריאות שומנית כלומר דלקת שנגרמת משאיפה של חומר שומני, בד"כ רואים זאת באנשים שנעזרים בתכשירים שומניים כמו שמן פרפין להקלה על עצירות. אין לזה טיפול פרט להפסקת שימוש בתכשירים מסוג זה. לגבי מחלת UIP יש לשקול טיפול בתרופות אנטיפיברוטיות.

28/06/2020 | 09:46 | מאת: Bell

תודה רבה על תשובתך יש לי עוד שאלה, ברשותך האם לפי התשובות של הביופסיה יש בוודאות צלקות פיברוטיות? כי ממה שהבנתי אין טיפול לצלקות אלה, והאם זה באמת מחלה קשה שלא ניתנת לריפוי ?

שלום, יש צלקות אבל לא הייתי רוצה לתת החלטה כל כך חריפה. צריך לקחת בחשבון את הסיטי ותפקודי הריאות ואז לחוות דעה.

מנהל פורום מחלות ריאה