לחץ דם ריאתי גבוה שראו באקו

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/06/2020 | 22:46 | מאת: יפעת

ערב טוב. עשיתי אקו לב היה רשום: לא נרשמו שינויים דינאמיים במקטע ST לציין PVC'S. מפל סיסטולי על ה TRICUSPID - שיא מאמץ: 51 . הקרדיולוג מפנה אותי לרופא ריאות כי יש לי לחץ דם ריאתי ולעשות תפקודי ריאה. מה הכוונה לחץ דם ריאתי, איך אדע: אם זה נמוך, או בינוני,או גבוה? האם זה מסוכן? מה דעתך על כל הנ"ל? תודה על המענה שאקבל. אגב, אני בסביבות גיל ה-60 בד"כ בריאה.

שלום, מקובל לא להתייחס למדידת לחץ הדם הריאתי שנמדד במאמץ כאל מדד לאבחנה של יתר ל"ד ריאתי אלא למדידה במנוחה. ולכן לא הייתי נכנס לבהלה מהתוצאות. ממליץ על פנייה למרפאת לחץ ריאתי באחד מהמרכזים המומחים לכך.

מנהל פורום מחלות ריאה