מהו בעצם שיעול פתולוגי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/06/2020 | 21:16 | מאת: איתי

הי יש לי שאלה קצת מוזרה. מתי מישהו נחשב כסובח משיעול פתולוגי? האם זה נטו כמות השיעולים? האם יש גם משמעות חעוצמת השיעולים? למשל האם בן אדם שמשתעל 6 שיעולים בודדים ביום, או למשל רצף של 3 שיעולים פעמיים ביום ייחשב כסובל משיעול פתולוגי, גם אם כל השיעולים האלה הם בעצם "שיעולונים קטנטנים" כאשר שלא גורמים לכאב אן לעוצמה מרקיעת שחקים? תודה

שלום, צריך לזכור שהשיעול חשוב לגוף לפנות חלקיקים לא רצויים מהריאות כמו זיהום אוויר, חיידקים ווירוסים שונים. מקובל לקבוע את משך הזמן של השיעול כאחד הגורמים לבירור נוסף כך שאם השיעול הוא ממושך מעל 3 שבועות הוא מעבר לתגובה בריאה לזיהום חריף ויש צורך בבירור נוסף.

מנהל פורום מחלות ריאה