בדיקת כיח מגורה הסבר

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

13/06/2020 | 08:50 | מאת: כרמלה

שלום רב אני צריכה לעבור בדיקת כיח מגורה בגלל שיש לי שיעול כרוני שנמשך שלוש שנים. עדיין אין אבחנה. 1) אפשר קצת הסבר על תהליך הבדיקה? אני יודעת שצריך לשאוף מי מלח כדי לגרום לגירוי ואז צריך להשתעל חזק? או ששואבים עם סקשן? 2) האם שאיפת מי מלח עלולה לגרום לצרידות או לפגיעה במיתרי הקול? האם אני צריכה לחשוש כי אני מורה והקול הוא המקצוע שלי. תודה רבה

שלום, https://www.youtube.com/watch?v=D6jkhyINBs8 צירפתי קישור לסרטון שמדגים את הבדיקה עם הסברים, בעיקרון אחרי ששואפים מי מלח משתעלים לכוסית ואוספים את הליחה . אין סיבוכים מיוחדים בד"כ.

מנהל פורום מחלות ריאה