צל קטן מושלך צילום חזה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/06/2020 | 17:37 | מאת: יעל

בתוצאות צילום חזה נרשם "הפעם יש בספק צל קטן מושלך על חלק קדמי של צלע 3 מימין". אציין כי חזרתי לעשן מעל קופסא ביום וזאת בשנה האחרונה, לאחר 7 שנות הפסקה. בעבר הרחוק כאמור עשנתי גם קצת מעל קופסא ביום. בת 43. מאד מודאגת ומוטרדת. נרשמה המלצה לסי טי בקרינה נמוכה. אשמח לדעת מה הסיכוי הסטטיסטי ששפיר או מחלת ריאה לא מסוכנת ולא חלילה סרטן ריאות. ברור לי שאינדבידואלי ואין לדעת, אך מבקשת מעומק הלב, כמה משפטים מרגיעים סטטיסטית, לחץ גדול. תודה רבה

שלום, הצילום לא חד מסבירות שמדובר שמעי, יש ספק אם בכלל יש שם ממצא אמתי, יכול להיות שמדובר בממצא שפיר שקשורלעצם וה לא מסוכן. הסיטי יעזור לוודא זאת.

מנהל פורום מחלות ריאה