סיטוראציה ודופק במאמץ

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/06/2020 | 10:28 | מאת: דימה

שלום וברכה.יש לי שאלה .בקשר למאמץ כמו למשל עליה במדרגות .יש קוצר נשימה בבדיקה סיטוראציה הסטוראציה 98 והדופק עולה ל 129 האם זה בעיה של לב או ראיות?(בן 45 מעשן לשעבר הפסקתי לפני שנה)ברקע שינויים ברונכיאקטטיים בראיות על פי סיטי חזה).מרגיש חירחורים בראיות במיוחד במצב שכיבה .התפקודי ראיות הפרעה חסימתית קלה .כמו כן מרגיש קשי נשימה בישיבה במיוחד בנהיגה ברכב האם זה קשור לתנוחה?

שלום, התגובה במאמץ נורמלית ככל הנראה אתה לא בכושר עם חידוש פעילות הדרגתית הדופר ישתפר. לגבי הרכב יתכן שהתלונה קשורה לבעיה שריר שלד ופיזיותרפיה יכולה לשפר.

מנהל פורום מחלות ריאה