צלקות שנוצרות בראיות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/05/2020 | 19:23 | מאת: דימה

שלום, לפני כמה ימים שאלתי שאלה כללית על הסוגי צלקות שנוצרות בראיות .האם חשוב מיקום הצלקות בראיות ?כי רופא ראיות אמר שיש צלקות בכמה מוקדים בראיות, שאלתי האם זה פיברוזיס הוא אמר שלא.זו צלקות פברוטיות לפי משהוא אמר .יכול להיות שהצטברות ליחה נראה כמו צלקת?מדובר בצילום סיטי חזה ללא חומר ניגוד.(בן 45 סיטורציה תקינה.ויש קשי נשימה תפקודי ראיות לפני שנה :fev1 93% fvc115% היחס בינהם 67 %) .

שלום, תפקודי הריאה מראים על הפרעה חסימתית ויכול להיות שמשאפים יעזרו. צריך לראות את הסיטי כדי לומר את דעתי מאחר שינויים פיברוטיים יכולים להיות בכל מיני מצבים ובכל מיני דרגות. בדרך כלל הצטברות ליחה לא נראית כמו צלקת.

מנהל פורום מחלות ריאה