תפקודי ריאות תקינים באסהתמה קשה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/05/2020 | 21:29 | מאת: מיכל

שלום. האסתמה שלי אובחנה לפני 15 שנים ללא תפקודי ריאות לאחר דלקת ריאות. כשקיבלתי כבר תפקודי ריאות הייתי עם סרטייד 250 ואז הפסקה של 12 שעות גרמה לתפקודי ריאות תקינים. ישנה גם אלרגיה לאבק ו ה IGE שלי הוא 300. כל השנים הייתי עם סרטייד 250 ולפני שנה וחצי לאחר החמרה קשה בעקבות אובך עברתי לפוסטר 8 שאיפות. העניין הוא שתפקודי הריאות שלי אצל הרופא כשהאסתמה כבר קשה יוצאים תקינים ורופא אחד זרק לאוויר שזה מוזר. האם באמת באסתמה קשה לרוב יראו משהו לא תקין בתפקודי הריאות אם עם אני משאפים? קראתי שיש צורך בפועל להפסיק 3 שבועות עם משפאים כדי שהבדיקה תהיה ממש אמינה. אני לא חושבת שיש אצלי סיבות אחרות שעד היום לא עלו אלייהן לתסמינים. יש לי ריפלוקס והוא לא חומצי כי שנים הוא מטופל עם נקסיום פעמיים ביום. תודה מראש

שלום, אני מסכים שזה לא שכיח אבל אפשרי. במקרים כאלה שיש ספר מומלץ לבצע תגר מטכולין. בדיקת אאוזינופילים בדם ובכיח, בדיקת NO באוויר הננשף.

מנהל פורום מחלות ריאה