משמעות סטורציה ותפקודי ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/04/2020 | 19:58 | מאת: טל

שלום, רוצה להבין מה משמעות בדיקת סטורציה בנוסף על תפקודי ריאות. במצבי התלקחויות אסטמתיות תפקודי הריאה שלי יורדים משמעותית ולפעמים גם הסטורציה יכולה לרדת ל90. בשבוע האחרון בו אני במהלך התלקחות תפקודי הריאות שלי הגיעו לfev1 של 45%, אז איך זה יכול להיות שעדיין הסטורציה הפעם נותרה תקינה? ואם היא תקינה ואני בסך הכל מרגיש טוב, מדוע הרופא ככ נלחץ שאקח פרדניזון

שלום, הסטורציה היא מדד פחות רגיש באסתמה ויורד רק במצבים קשים. מומלץ להקדים תרופה למכה ולא לחכות שהסטורציה תרד. FEV1 45% אומר שהתוצאה היא 45 מתןך 100 שזה מספיק חמור להמליץ על תגבור בטיפול גם ללא ירידת סטורציה.

מנהל פורום מחלות ריאה