הרגשת חנק לעיתים קרובות (פעם ביום)

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/04/2020 | 22:24 | מאת: איילה

אמי בת 78 מתעייפת בהליכה ובפעולות הדורשות מאמץ הרגשת חנק לעיתים קרובות - בצילום אין עדות לתסנין אלוואולרי. ציור אינסטרציאלי מוגבר בריאות צל הלב אינו מוגדל סדק בין אונתי ימני מודגש ע"י הצטברות נוזל פלאורלי מנורתק ידוע מצילום קודם. הצללה פסית בבסיס של הריאה השאלי היכולה להתאיםלאטלקזה שתוכה -ידוע מצילום קודם סינוסים קוסטו-פרניים מעוגלים דו צדדי. אשמח לדעת מה משמעות הממצאים ומה ניתן לעשות בזמן שיש קושי בנשימה? הסיטורציה בדם תקינה עושה פיזיוטרפיה (מתקן קטן עם צינורית וכדורים)

שלום, לפי מה שמתואר מדובר בבעיה כרונית אבל לא מאובחנת. מציע לברר אם בוצע סיטי ותפקודי ריאות וכמובן לבדוק גם את מצב הלב.

מנהל פורום מחלות ריאה