קשריות - ממצאים כרוניים לא חשודים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

16/04/2020 | 18:24 | מאת: שוש

שלום,בשאלתי זו מבקשת להבין מדוע קשריות קטנות בריאות נחשבות עי הרופאים לממצא כרוני לא חשוד, והרי המצאות קשרית אינה מצב תקין וקיימת אפשרות להתפתחותה. אם כך, מדוע אינה מעלה חשד וצורך במעקב. ובנוסף מבקשת שתסביר מה הגורם לקשריות שכאלו.

שלום, קשריות בריאות נראות בסיטי ויכולות להיות שאריות של דלקת ישנה או תהליכים שפירים כמו בלוטות קטנות שמקורן ממערכת החיסון או גידולים שפירים. מעקב אחרי אלפי חולים לאורך שנים הראה שהסיכון העיקרי לסרטן הוא כשיש קשריות גדולות לרוב מעל 6 ממ ובאנשים מעשנים. מאחר שאי אפשר לעשות ביופסיה מכל קשרית קטנה צריך לעשות הערכה סטטיסטית ואם הסיכון לממאירות קטן ממליצים על מעקב בלבד ואם הסיכון אפסי אין גם צורך במעקב.

מנהל פורום מחלות ריאה