הברונכיאקטזיות וקורונה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/04/2020 | 22:36 | מאת: ירון

שלום, בן 46 בריאות סה״כ טובה... סבלתי מדלקות ריאות חריפות במשך כמה חורפים שלא הגיבו היטב לטיפול, ונמשכו שבועות עד למציאת האנטיביוטיקה אפקטיבית. לבסוף אובחנתי עם הברונכיאקטזיות מפושטות בריאות. לוקח כבר שנה זטו פעם ביומים ומצבי השתפר מאוד (הרבה פחות שיעול, מרגיש אנרגטי, ללא הזעות ועובד הרבה יותר טוב, וביכר לא חולה ללא שיפור), מבין שאני בסיכון יחסי הקורונה בגלל מצב הריאות, האם יש הערכה לסיכון היתר? האם יש משהו שאני יכול לעשות להכין הגוף להדבקות חלילה?

שלום, כשיש פגיעה ריאתית יש סיכון מוגבר אבל קשה להעריך אותו. מבחינת מניעה ממליץ שתתייחס בקפדנות להמלצות משרד הבריאות ולהקפיד על הטיפול הקבוע.

מנהל פורום מחלות ריאה