מחלת סיליקוזיס עקב חשיפה חד פעמית לאבק

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/04/2020 | 02:48 | מאת: אדי

שלום דוקטור. לפני כחצי שנה חתכתי את השיש אצלי במטבח במטרה להרכיב כיור גדול יותר. החיתוך נעשה בתמימות ואפילו ניתן לומר בקלות דעת,תמימות,טיפשות,היסח דעת, ללא מחשבה וכו'. היום לאחר שיחה עם בן משפחה, הובאה לידיעתי כי ישנה מחלה בשם ''סיליקוזיס'' אשר נגרמת בדיוק כתוצאה משאיפה של האבק שנוצר מהחיתוך של החומר אותו חתכתי (שיש מלכותי על בסיס סליקה)וכי התפתחותה הוא 10-30 שנים. שאלותי הן: 1. האם ניתן לחלות במחלה זו לאחר חשיפה חד פעמית לכמות האבק הנוצר כתוצאה מהחיתוך הנ''ל? 2,האם ישנה כעת מה לעשות בנדון(בדיקה ו/או טיפול מונע)? תודה.

שלום, החולים במחלה הזו הם עובדי שיש עם חשיפה משמעותית לאורך שנים ולא בעקבות חשיפה חד פעמית. אין טיפול מונע פרט להימנעות מחשיפה נוספת.

מנהל פורום מחלות ריאה