ספורט אצל חולי אסתמה קשים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/04/2020 | 01:03 | מאת: רלי

שלום ד"ר, אשמח לברר: האם זה נכון שלרוב חולי האסתמה הקשים ספורט זה דבר שעלול להיות טריגר להתקף? היתה לי אסתמה בינונית עם אסתמה של המאמץ ובעבר הייתי עושה ספורט עם 2 שאיפות וינטולין, אך האסתמה החמירה לאסתמה מאוד קשה שמצריכה פרדניזון ותהיתי אם אנסה לעשות ספורט אני לא עלולה לגרום לעצמי לעוד החמרה קשה אפילו אם אקח 2 שאיפות וינטולין לפני. אני לוקחת גם פוסטר 8 שאיפות. תודה מראש

שלום, פעילות גופנית מומלצת לכל אחד לפי יכולתו, אפשר להתחיל בהליכה ואם אפשר להתקדם מעבר לכך. אני ממליץ גם לחולים קשים להיות פעילים ככל האפשר. אם קשה לך תעצרי או תאטי.

מנהל פורום מחלות ריאה