השפעת פרדניזון על קורונה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/04/2020 | 17:05 | מאת: שאול

יש לי אסטמה כרונית, רוב הזמן מאוזנת בסרוטייד אבל עם החמרה קשה בערך פעם בשנה, ואז מטופלת ביעילות בפרדניזון במינון גבוה. אני יודע שפרדניזון מדכא את המערכת החיסונית ומפחית דלקת וקראתי שעיקר הנזק בקורונה הוא מפעילות יתר של המערכת החיסונית, שפוגעת בריאות ואברים נוספים. אם זה נכון אז תרופות כמו פרדניזון אמורות להועיל, לא להזיק. מישהו כבר ניסה ודיווח?

שלום, הדיווחים דווקא מראים שחולי קורונה קשים שקיבלו פרדניזון מצבם הוחמר ולכן ההמלה היא לא לתת פרדניזון לחולי קורונה.

מנהל פורום מחלות ריאה