צינון וצפצופים בריאות מידי פעם

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

03/04/2020 | 19:09 | מאת: שרון

שלום וחג שמח, מידי פעם כשאני מצונן יש לי צפצופים בריאות זה סימן לאסטמה? אני לא יודע אם זה בסדר שזה ככה? אשמח לתשובה

03/04/2020 | 20:37 | מאת: שרון

אגב והצפצופים שיש לי הם בודדים בדרך כלל ויש לי צפצופים בלי קשר לצינון לעיתים רחוקות מאוד ולפי מה שקראתי על אסטמה לרוב אין לי רגישות לאבק: אני עובד הרבה עם אבק וכדומה אלרגיות נוספות אין לי קוצר נשימה אין לי זה יותר נשימות כבדות כאלה לא קוצר של ממש אני רק מתפלל שזה לא אסטמה מתפלל ועם אני צריך ללכת לבדיקה לחכות לאחר המצב או ללכת?? אה ואני קצת הרבה היפוכונדר אז כל כתבה קטנה שאני רואה על מחלות אני מלחיץ את עצמי סתם ואז אני שוכב במידה ואני מתרכז רק בלנשום ואז מתחיל לי נשימה כבדה פסיכולוגית ברמה שאני רואה טלוויזיה זה נעלם

04/04/2020 | 10:09 | מאת: שרון

תיקון: אין לי צפצופים בלי קשר לצינון בפעם היחידה שזה קרה לי בלי צינון לבסוף זה היה קוצר נשימה(בלי צפצופים) עקב משהו פסיכולוגי ואני חשבתי שיש לי צינון

04/04/2020 | 14:43 | מאת: שרון

וסתם איך לדעת אם יש לי אסטמה בלי בדיקה של רופא(לאור המצב) יש איזה משהו שאפשר לדעת אני ממש ממש ממש לחוץ מזה ואני לא יודע מה לעשות

שלום, קשה לקבוע אבחנה ללא בדיקת רופא. בהנחה שרוב מקרי האסתמה מאובחנים בגיל צעיר והתלונות שלך אינם ספיציפיות לא הייתי קופץ למסכנות. כדאי להימנע מחשיפה לאבק וכשהמצב יירגע להגיע לבדיקת רופא.

מנהל פורום מחלות ריאה