קורס פרדניזון שני האם במקרה כזה לוקחים?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/03/2020 | 23:52 | מאת: מיכל

שלום, האסתמה שלי היתה מאוזנת עם סרטייד 250 ועקב חיסון לאלרגיה היה התקף(הוחלט להפסיק עם החיסונים) והאסתמה החמירה. כבר 4 וחצי חודשים שלא חזרתי למצב הקודם. המצב הוא שעברתי לפוסטר 8 שאיפות. זה לא עזר והוספתי אינהלציות ושזה לא היה לגמרי מספיק קיבלתי פרדניזון 40 מ"ג לשבועייים וחצי ואז ירידה בכל יומיים 5 מ"ג. אחרי זה הייתי מאוזנת עם פוסטר 8 שאיפות אך היה לי טריגר קטן של התקף בעקבות 5 דקות שבהן עלה הדופק הרבה, ומאז אני עם 10 שאיפות פוסטר ומאוזנת ב 90 אחוזים. יש קצת קושי בנשימה בהליכה הכי קצרה שיש(אני לא מעזה לעשות ספורט כרגע) ובאכילה קצת צורך לקחת נשימות עמוקות וקצת במהלך היום. האם במצב כזה נוטים יותר לתת קורס פרדניזון שני(הפסקתי לפני חודש וחצי את הפרדניזון) או עדיף לחכות עם כמעט איזון ולקוות שמשהו עם הזמן השתפר? אני יכולה לעמוד בזה כמה חודשים נוספים במצב כזה, אני רק חוששת שזה שאני לא לקח קורס פדניזון שני מצב הריאות לא יחזור לקדמותו אם יש סיכוי שזה יקרה. את התור לרופא ריאות בנתיים ביטלו לי עקב הקורונה. תודה מראש!

שלום, נראה לי שכדאי להמשיך עם הפוסטר כמה שניתן. במידה שזה לא מצליח, אני להתייעץ עם רופא המשפחה לפני פרדניזון.

מנהל פורום מחלות ריאה