משאף פוסאר מינון של 12 שאיפות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/03/2020 | 00:40 | מאת: שירלי

שלום, 12 שאיפות של משאף פוסטר גורמות לאסתמה שלי להיות מאוזנת ולהמנע מפרדניזון. האם באופן עקרוני רופא ריאות יעדיף להשאיר את המטפל על מינון כזה שהוא מעל מה שמותר, או שחיייבים להוסיף קבוע פרדניזון? והאם יכולה להיות יעילות לשילוב 2 סוגי משפאים כמו פוסטר חצי מהשאיפות וחצי השני סרטייד או רלבר באופן מותאם? תודה מראש

שלום, אני לא רואה סיבה לשלב סרטייד או רלבר עם פוסטר כטיפול מניעתי קבוע. לגבי מינון נמוך של פרדניזון יכול להיות שזה פתרון אבל אם זה לאורך זמן יש לשקול טיפולים ביולוגיים.

מנהל פורום מחלות ריאה