5 פרדניזון אל מול תוספת בודיקורט

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

27/02/2020 | 23:35 | מאת: רעות

שלום, הייתי מאוזנת עם פוסטר שאיפה פעמיים ביום, אך עקב אובך לפני 3 חודשים המצב החמיר. עברתי לפוסטר 8 שאיפות שלא עוזר ואחרי כחודש וחצי לפרדניזון 40 מ"ג לשבועיים וירידה הדרגתית. עכשיו אני גם 8 שאיפות פוסטר ועדיין לא מאוזנת לגמרי. אין התפקים, אך הנשימה כבדה ואני צריכה לקחת שאיפות עמוקות מהפה(נושמת מהאף) כל כמה דקות לעיתים. רציתי בבקשה לברר:ה אם זה הגיוני שתוספת של עוד 2 שאיפות בודיקורט או אינהלציית בודיקורט ביום בנוסף ל 8 שאיפות פוסטר תהיה יותר אפקטיבית אצלי לעומת תוספת של 5 מ"ג פרדניזון עם הפוסטר? כי כך זה נראה בנתיים. והאם זה נכון שעדיף לקחת עוד בודיקורט ביום עם 8 שאיפות פוסטר לעומת 5 מ"ג פרדניזון במידה וזה עוזר? תודה מראש

שלום, 5 מ"ג פרדניזון זה שווה ערך ל-50 שאיפות פוסטר מבחינת הסטרואידים ולכן כל טיפול בפרדניזון צריך להחשב מוצא אחרון. ממליץ על הערכה במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה