צילום רנטגן חזה לאבחון מחלת אסטמה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/02/2020 | 21:32 | מאת: שואל

שלום ד״ר לפני שבועיים היו לי צפצופים בחזה וגם בלילה. רופא ריאות בדק אותי גופנית וגם ביצע מבחן ספירומטריה והיה תקין. הוא אמר שהבדיקה מתאימה לדלקת בדרכי נשימה , אך אינו שולל סימפטמים של אסטמה למרות שבדיקת הספירומטריה תקינה. שבועיים עברו אני מרגיש יותר טוב אין יותר צפצופים לא ביום ולא בלילה אך עדיין יש שיעול לעיתים והרגשת ליחה בחזה. שאלתי בבקשה: האם זה מראה שבאמת תסמיני אסטמה? עוד שאלה ברשותך, האם צילום רנטגן ללחזה נותן אינדקציה לתסמיני מחלה זו? תודה מראש

שלום, אי אפשר לאבחן אסתמה לפי צילום חזה. שיעול יכול להימשך לאחר דלקת בדרכי הנשימה במשך מספר שבועות ואין זה הכרח שמדובר באסתמה.

25/02/2020 | 19:15 | מאת: שואל

תודה ד״ר בהמשך לשאלתי הקודמת, לגבי השיעול והליחה הם לסרוגין ז״א יש ימים בהן שיעול יבש עם ליחה וימים עובר בשקט. בדרך כלל במקרי שיעול מדובר בשעות הערב, בלילה אין שיעול אין ליחה ואין צפצוף בחזה.. הצפצוף היה יומיים רצופים שהייתי אצל רופא הריאות ומאז הסמפטום הזה נעלם. שאלתי, האם זה מתאים להתקפי אסתנה? לעתים מתפרץ ועתים נהיה שקט?? להזכירך שבדיקת הספירומטריה היתה תקינה תודותי לך ד״ר

מנהל פורום מחלות ריאה