סיטייייייייייייייי ובלוטות לימפה מוגדלות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

17/02/2020 | 20:52 | מאת: דנה

בת 45 ,9 חודשים אחרי שרוול.ירידה של 100 אחוז מהמשקל העודף.אחרי בדיקת סיטי בשל מעקב אחר מימצא קטן בריאה שלא גדל והכל בסדר איתו. בתשובה כתוב הרחבה פוקלית של הוושט בגובה של קריינה עם תוכן מינימאלי בתוכה לא ניתן לשלול עיבוי דפנות של הוושט.קשרי לימפה מוגדלות במדיאסטינום ,קשרי לימפה קטנות בבית שחי דו צדדי. עיבוי פלאורלי בבסיס ריאה מימין. ממצא מדיאסטינלי עם ציפיפות ציסטית בחלק ימני צמוד או בלתי נפרד(הבדיקה ללא חומר ניגוד)בממדים 2.5-10 ס"מ.(המימצא ידוע אך רק הפעם רשמו את גודלו)לפני שנה הרופאת ריאות רשמה שהציסט גדלה אבל לא לוחצת על איברים ולא ניראית כמו טימיק ציסטה. מדוע בלוטות הלימפה גדלו לדעתך?האם זה מהריאות או מהקיבה? והאם יש צורך לבדוק את הבלוטות לימפה או שזה יעבור מעצמו.?? תודה

שלום, לעיתים בלוטות יכולות לגדול בשל דלקות בריאות. במקרה שלך צריך לראות את הבדיקה עצמה ולהחליט אם יש לכך משמעות.

מנהל פורום מחלות ריאה