אסטמה או copd, האם יש צורך בבדיקות נוספות ואיזה. בן 20

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

28/01/2020 | 11:57 | מאת: אלה 1

שלום רב, בני בן 20 התלונן בחודשים אחרונים על דגדוגים בריאות ועייפות קשה, קושי נשימתי במאמץ יתר(חמש מטוסים). הופנה על ידי רופא ריאות לתפקודי הריאות שם הרופא קבע אסטמה ושימוש במשאף. גם במהלך בדיקת ספירומטריה וגם בשימוש ראשון במשאף Foster מרגיש גרוע יותר עם קושי נשימתי מובהק מאוד שלא היה קודם. מרגיש החרמת המצב בתחושה בריאות ונשימה. מה לעשות? האם להפסיק את השימוש במשאף כי ממש כואב לו, האם יש צורך בצילום חזה או הפניה למיון? מצרפת תוצאה של תפקודי ריאות. תודה רבה!

שלום, אם המשאף לא עושה לו טוב שיפסיק אותו ויחזור לבדיקת הרופא. ממליץ לפנות לרופא היחידה לפני פניה למיון אלא אם כן הוא מרגיש שיש בעיה קשה בנשימה ואי אפשר לחכות.

מנהל פורום מחלות ריאה