הטיפול הביולוגי החדש דופיקסאנט

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/01/2020 | 23:55 | מאת: מיכל

שלום, רציתי בבקשה לברר לגבי דופיקסנט: האם צריך רמה מסויימת של איזופילים כדי להתאים אליו? כי בדיקות הדם הכללית שלי תקינות אז עד כמה שהבנתי האיזופילים תקינים. ה IGE שלי 290 והאסתמה קשה עם פעמיים בשנה קורסי פרדניזון. והאם דופקסנאנט נחשב ליותר יעיל ועם פחות תופעות לוואי לעומת זולאייר וניתן לקבל אותו לפני זולאייר? תודה מראש

שלום, לפי הנחיות הסל עדיין זולייר אמור להיות האופציה הראשונה לטיפול ביולוגי. דופיקסנט יכול להינתן בכישלון של זולייר או תרופות מסוג אנטי IL5. רמת אאוזינופילים אינה דרישה למתן דופיקסנט. אין מחקרים שיוכילו מי מהתרופות יעילה יותר.

שיוכיחו

מנהל פורום מחלות ריאה