קןרס פרדניזון והגעה לשבועיים

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

18/01/2020 | 22:16 | מאת: מיכל

שלום, עקב החמרה באסתמה בעקבות חיסון אלרגיה לאבק שהוחלט להפסיק איתו, כבר חודשיים וחצי חוסר איזון. עברתי לפוסטר 8 שאיפות ואינהלציות ורק אז היה כמעט איזון. קיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים מרופא המשפחה. עברו 10 ימים אך עדיין כשאני אוכלת יש לי התקף אסתמה שעובר אחרי האוכל אז אני מניחה שאני לא מאוזנת. המשכתי לעוד 4 ימים עם הפרדניזון 40 מ"ג ועדיין מצב ככה, ותהיתי: האם במצב כזה כדאי כבר לרדת בהדרגה במינון ולסיים תוך כשבועיים וחצי עם הכל לפי הפרוטוקול של כל יומיים להוריד 5 מ"ג? או שאולי במצב כזה לתת לזה עוד שבוע של 40 מ"ג? סך הכל הכל 4 שבועות 40 מ"ג ואז ירידה הדרגתית? תודה מראש

שלום, עדיף לנסות לרדת מה שיותר מהר. כדאי שרופא יבדוק אותך ויעזור לך לקבל את ההחלטה הנכונה בשבילך.

מנהל פורום מחלות ריאה