מה עושים כשפרדניזון לא עוזר?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

10/01/2020 | 15:37 | מאת: מיכל

שלום, הייתי מאוזנת עם סרטייד 250 ולפני חודשיים וחצי בעקבות חיסון אלרגיה לאבק פעם בחודש, היה לי התקף(החלטתי להפסיק עם החיסונים) מאז האסתמה החמירה והעלתי מינון לפוסטר 8 שאיפות ואיתו בכל פעם שאכלתי היה לי התקף וקושי לנשום. המצב לא ישתפר חודשיים וחצי וקיבלתי פרדניזון 40 מ"ג ל 10 ימים. נאמר לי לא לרדת במכה, אבל החלטתי לקחת 10 ימים ולרדת בהדרגה כל יומיים 5 מ"ג. העניי ןהוא שאני כבר ביום התשיעי של הפרדניזון, ואין בכלל שיפור... עדיין כשאני אוכלת יש לי קושי לנשום ומעיין התקף, ואני לא לגמרי מאוזנת בכלליות. מה לרוב עושים במצב כזה? האם עדיף לקחת 40 מ"ג לעוד 10 ימים רצופים? או שאם זה לא עזר עד עכשיו, אז עוד 10 ימים לא יעזרו? תודה מראש

שלום אם הבעיה היא אסתמה צריך להמשיך עם בפרדניזון אבל במקביל להשלים בירור במרפאת ריאות לוודא שאין משהו נוסף כמו זיהום, אלרגיה או מחלה אחרת שדורשת טיפול אחר.

מנהל פורום מחלות ריאה