ברונכיאקטזיות ממשיכה - שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/01/2020 | 11:22 | מאת: דניאל

ראשית תודה על תשובתך. בפיענוח נכתב "ברונכיאקטזיות ממשיכה" מה המשמעות כמו כן האם האמפיזמה הינה נזקי עישון ? הייתי מעשן כבד הפסקתי לפני כ 23 שנים תודה

שלום אמפיזמה לרוב נגרמת מעישון ונמצאת גם שנים רבות לאחר הפסקת העישון. ברונכיאקטזיות הן סימפונות רחבים. ברונכיאקטזיות של משיכה זה מצב בו הסימפונות מתרחבים בשל בעיה בריאה שמסביב שגורמת להקטנת נפח בריאה וכך בעקיפין להרחבת הסימפונות.

05/01/2020 | 10:37 | מאת: דניאל

עד כמה הברונכיאקטזיות מסוכנות האם יכולים להתפשט בריאות ? יש דרך למניעה ?

מנהל פורום מחלות ריאה