האם תוצאות מעידות על שעלת? לאחר חזרה מטיול בברזיל ללא חיסוןן

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

29/12/2019 | 20:54 | מאת: שיר

שלום רב אמי חזרה מטיול מברזיל . מקוררת משתעלת ללא חום. השיעול מאוד קיצוני ואקוטי. צילום ריאות תקין. נעשה בדיקת דם לשעלת ולהלן התוצאות (לא התחסנה לפני הטיול) Pertussis iga- 10.8 Pertussis igg - קטן מ 10 שלילי מה התוצאות אומרות? תסמיני השיעול בערך כשבוע וחצי מיום בדיקת הדם. בינתיים סיימה 4 ימי אנטיביוטיקה (קיבלה לשבועיים) ללא הטבה

שלום, הבדיקה גבולית אבל מציע לבקש בכל מקרה לבקש אנטיביוטיקה מסוג אזניל ולחזור על הבדיקה עוד 3 שבועות.

שלום הבדיקה היא גבולית. מציע לבקש אנטיביוטיקה מסוג אזניל וחזור על בדיקת הדם עוד 3 שבועות.

מנהל פורום מחלות ריאה