האם צריך להחליש את המערכת החיסנית?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

25/12/2019 | 23:38 | מאת: ארז

שואל גם על פרדנזיון. אני לוקח רודיולה צמח מרפא למצב הרוח, וצריך לקחת פרדניזון לשבועים ולרדת בהדרגה. נטורופתית אמרה לי שיכולה להיות אולי בעיה כי הרודיולה מחזקת את מערכת החיסון ומטרת הטיפול היא להחליש את מערכת החיסון. אמרתי לה שלא מדובר על מחלה אוטואיומנית. האם זה נכון שחלק מההמטרה של פרדניזון בהחמרת אסתמה היא להחליש את מערכת החיסון? או שזה נכון רק במחלות אוטואימוניות שלא קשורות לאסתמה? אשמח לתשובה, תודה

שלום, פרדניזון מחליש את מערכת החיסון גם כשנותנים אותו בשל אסתמה.

מנהל פורום מחלות ריאה