חיסון נגד שעלת האם מומלץ לעשות שוב

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

24/12/2019 | 22:14 | מאת: רונית

שלום, אני בת 37. עשיתי ככל הנראה בבית ספר או בטיפת חלב חיסון נגד שעלת. יש לי אסתמה בינונית. האם בגיל הזה אני אמורה לעשות שוב חיסון שעלת? תודה

שלום, מנה אחת של חיסון מומלצת לכל מבוגר מגיל 18 שנים ואילך שלא קיבל מנה אחת לפחות של תרכיב זה, פרט לנשים הרות, להן מנת חיסון מומלצת בכל הריון, ללא תלות במספר המנות שהאישה קיבלה בעבר, לרבות בהריונות קודמים. עדיפות במתן חיסון זה יש לתת לקבוצות האוכלוסיה הבאות: נשים הרות, תלמידי מקצועות הבריאות, עובדי מערכת הבריאות ונוסעים לחו"ל.

מנהל פורום מחלות ריאה