אבחון אסתמה למרות תגר מטכולין שלילי

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

22/12/2019 | 17:18 | מאת: אור

שלום, ביצעתי בעבר תגר מטכולין ותוצאותיו יצאו שליליות, כמו גם תגר מאמץ. אני בכל זאת חווה תסמינים של קוצר נשימה במקרים ספיציפיים מאוד - מדי פעם בזמן ריצה כשמזג האוויר קר, ובזמן צחוק ממושך. לפעמים מופיע קוצר נשימה קל גם במזג אוויר קר במנוחה. האם בכל זאת מדובר באסתמה? למרות שכל הבדיקות (ספירומטריה, תגר מטכולין ומאמץ) יצאו שליליות? האם קיימות בדיקות נוספות שניתן לאבחן באמצעותן אסתמה? יש לציין שאני מטופל בטיפול קבוע של סימביקורט, ושהוא מקל באופן חלקי (כלומר לפעמים כן ולפעמים לא). כמו כן, אני בן 22 ואני מבצע פעילות גופנית באופן קבוע (אני בכושר גופני). תודה רבה.

שלום, אם תגר מטכולין שלילי הסיכוי לאסתמה נמוך מאוד.צריך הערכה חוזרת במרפאת ריאות לגבי תלונותיך.

מנהל פורום מחלות ריאה