אבחון מוקדם של סיליקוזיס

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

21/12/2019 | 10:14 | מאת: רן

דוקטור, שלום רב, אחרי כ-10 שנים כשעזבתי לעבוד עם אבק מזיק, אובחנתי בסיליקוזיס. האם ישנה חשיבות באבחנה מוקדמת בסיליקוזיס, אם כבר לא הייתי חשוף לאבק? האם עם אבחנה מוקדמת היה ניתן להאט התדרדרות של סיליקוזיס? תודה רבה

22/12/2019 | 17:20 | מאת: רן

שלום דוקטור - התכוונתי האם טיפול בסטרואידים או שיקום ריאות בשלב הראשון כשהמצב היה קל מאוד, לפי צילומים, היה יכול להאט את התדרדרות? תודה רבה

שלום, לצערינו אין תרופה לסיליקוזיס. הדבר הכי חשוב הוא מניעה מוקדמת והפסקת העבודה לאבק מזיק מוקדם ככל האפשר.

מנהל פורום מחלות ריאה