חזרה הריאות למצב הקודם

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

15/12/2019 | 00:27 | מאת: רונית

שלום, שנה שעברה היתה לי החמרה באסתמה בחורף ועליתי מסרטייד 250 ל 500 וכך חודשיים לא הייתי מאוזנת, אך אם היו התקפים וינטולין עזר ובסופו של דבר הייתי מאוזנת וכעבור עוד חודש וחצי חזרתי למינון הקודם. החורף הזה שוב החמרה, ועברתי לסרטייד 750 ואיתו האיזון הוא לא 100 אחוזים אבל רופא משפחה רוצה שאנסה להמנע מפרדניזון עקב עוד מחלות רקע. האם עצם זה שלא לוקחים פרדניזון במצב כזה עלול לגרום לכך שגם אם עוד חודשיים נאמר האסתמה תהיה מאוזנת אז לא אצליח לחזור לסרטייד 250 ולמצב הקודם ואולי כן כדאי לקחת למעט ימים? כי מבחינתי אני סובלת את זה יופי, והקושי הוא לא גדול. ואני יכולה למשוך ככה כמה חודשים... אבל אם יש סיכוי שעצם זה שלא לקחתי פרדניזון יגרום לי לאסתמה קשה לתמיד בלי לחזור אחורה אז אני בטוח רוצה לקחת פרדניזון. תודה רבה

שלום, קשה לתת כללים מוחלטים. קורס קצר של מספר ימים של פרדניזון לפעמים עושה את העבודה. כדאי להיבדק במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה