מינון של פרדניזון... האם יש לזה ביסוס?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

12/12/2019 | 21:09 | מאת: אפרת

שלום, מצב האסתמה שלי החמיר בעקבות חיסון אלרגיה לאבק, שהחלטתי להפסיק איתו, וכבר חודש שהעלתי למינון פוסטר מירבי ורופא המשפחה נתן אינהלציות של בודיקורט וינטולין וארובנט. הוא נתן גם פרדניזין 40 מ"ג(שוקלת 65) ואמר ממש להשתדל לא להגיע לפרדניזון, כי יש לי סוכרת וקורטיזול גבוה בבדיקות גם ככה. המצב החמיר ואולי לא תהיה לי ברירה, אבל רציתי בבקשה לברר: מדוע נותנים מינון של 0.5 כפול המשקל? האם לא ניתן להשיג את אותה התוצאה עם 20 מ"ג פרדניזון? כי הבנתי שהבדל בין 20 ל 40 יכול להיות משמעותי מבחינת תופעות הלוואי, ובכלל נזקים לגוף מבחינת סוכר... דילול עצם ועוד. תודה מראש!

שלום, קשה לדעת מראש ויתכן שמינון נמוך של פרדניזון גם יעזור. אם המצב אינו חמור ניתן לנסות מינון נמוך יותר כמו שהצעת ואז לעלות אם אין תגובה מספיק טובה.

מנהל פורום מחלות ריאה