דלקות חוזרות............

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

11/12/2019 | 11:15 | מאת: שמשון

שלום, אני חולה ברונכיאקטזיס והפרעה חסימתית כרונית מגיל ילדות. מעל 30 שנה. בשנה האחרונה יש לי תופעות מוזרות וחדשות שלא הכרתי עד עכשיו במשך 30 שנה. בשנה האחרונה כל כמה שבועות יש לי כאב גרון חזק עם צריבה נוראית, למשך יום-יומיים. ללא תסמיני צינון, נזלת, חום וכו'. לאחר מכן מתחילה ליחה מוגלתית צהובה, ללא שיעול, לפעמים זה עובר לבד אחרי שבוע. אבל ברוב המקרים זה מדרדר לדלקת ריאות, ליחה ירוקה ונדרשת אנטיביוטיקה. ליחה מוגלתית ודלקות ריאה הן לא דבר חדש לי, אבל בד"כ הן נלוות לזיהומים ויראלים בחודשי החורף. האם יש לך עצה איך לברר ולטפל בכאבי הגרון המוזרים האלה שגורמים להחמרה במחלה הריאתית? יכול להיות שזה צרבת ? תודה מראש

שלום, בהחלט יכול להיות שמדובר בצרבת, ממליץ על ניסיון בטיפול בתרופות סותרות חומצה.

מנהל פורום מחלות ריאה