מחלת Nsip שהתגלתה בביופסיה

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/12/2019 | 21:12 | מאת: איריס

שלום ד"ר רוזנגרטן, בבדיקת הביופסיה נמצא כי יש לי Nsip מסוג פיברוזיס. 1. הומלץ לי לעשות חיסון נגד דלקת ריאות ובנוסף התחלת טיפול בפרדניזון. האם לעשות את החיסון לפני נטילת הסטרואידים או שאין חשיבות? 2. עד כמה יעילים הסטרואידים במחלה זאת? האבחנה נעשתה רק כעת, אך אני כבר שנתיים עם צלליות אלו. 3. מצויין Nsip ללא גרונולומות. מה זה אומר? תודה רבה, איריס

02/12/2019 | 21:47 | מאת: יאלוש

אני גם סובלת מ nsip

שלום, 1. אפשר לעשות חיסון עם סטרואידים ואפילו מומלץ. 2. יש יעלות בחלק מהמקריםאבל שווה לנסות בדרך כלל כי אפשרויות הטיפול האחרות פחות טובות. 3. גרנולומות זה מבנה דלקתי שמצוי במחלות אחרות כמו סרקואידוזיס.

03/12/2019 | 15:35 | מאת: איריס

היי יאלוש, האם תוכלי לספר מעט על עצמך? בת כמה את? מתי גילו לך זאת? אילו טיפולים עברת? והכי חשוב, איך את מרגישה? תודה על השיתוף

03/12/2019 | 15:39 | מאת: איריס

תודה רבה דר רוזנגרטן

מנהל פורום מחלות ריאה