אבחון מחלת אסתמה למרות בדיקות שליליות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

30/11/2019 | 16:27 | מאת: שרון

שלום, אני מאובחן מגיל קטן במחלת אסתמה. לפני השירות הצבאי קיבלתי פרופיל 72 עם סעיף אסתמה והלכתי לבצע בדיקת תגר מטכולין שיצאה שלילית, אך למרות זאת סירבו להעלות לי את הפרופיל. במהלך השירות הצבאי הרגשתי קוצר נשימה מספר פעמים והלכתי לרופא ריאות, שאיבחן שלמרות שתפקודי הריאות שלי לאחר מאמץ תקינים, אני סובל מהפרעה חסימתית שלא הייתה לפני (הוא ציין שהTLC שלי בבדיקות המקוריות לפני הגיוס היה גבוה - 125). אני מטופל בטיפול קבוע של סימביקורט, אבל לוקח רק כשאני מרגיש קוצר נשימה (דבר הקורה לעיתים רחוקות מאוד כאשר קר בחוץ ואני עושה ספורט). האם מדובר באסתמה למרות שתפקודי הריאות והתגר מטכולין שלי שליליים? אני מבצע ספירומטריה כל חצי שנה והיא יוצאת תקינה. תודה רבה.

שלום, הסבירות שיש לך אסתמה עם בדיקת מטכולין תקינה מאוד נמוכה.

02/12/2019 | 12:01 | מאת: שרון

אז במה יתכן שמדובר? אני כן סובל מקוצר נשימה לעיתים, והבדיקה הייתה לפני 5 שנים. כמו כן, אני מטופל בסימביקורט והוא עוזר מתי שיש לי קוצר נשימה. האם כדאי לבצע תגר מטכולין שנית, או לגשת לבדיקות נוספות שיראו דברים שונים מתגר מטכולין או תגר מאמץ? תודה.

מנהל פורום מחלות ריאה