סרטייד 250 כפול 2 פעמיים ביום

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

23/11/2019 | 20:13 | מאת: שירן

שלום, בהמשך לשאלתי, רק היום גיליתי שלקחת סרטייד 250 שתי שאיפות בוקר וערב לא שווה ערך ללקחת סרטייד 500 פעמיים ביום. שנה שעברה בחורף היתה לי החמרה באסתמה ועברתי מ250 לשתי שאיפות 250 פעמיים ביום כי הייתי בטוחה שזה נחשב 500. במשך חודשיים וחצי זה אפשר לי איכשהו לשרוד ולהמנע מפרדניזון עקב סוכרת.(הייתי קרובה לאיזון והיו תקופות עם התפקים) ואחרי זה המצב חזר לקדמותו לסרטייד 250. לפני חודש עשיתי חיסון אלרגיה לאבק פעם בחודש ומאז יש לי החמרה באסתמה ששוב הצריכה להעלות לסרטייד 250 כפול 2 פעמיים ביום וסינגולאייר, כי עד היום חשבתי שזה 500. האם זה מסוכן מה שעשיתי ואם אמשיך לעשות את זה עוד חודש חודשיים עד שהמצב בתקווה יתאזן שוב? עם הטיפול הזה אני לא לגמרי מאוזנת אבל קרובה.. אני חוששת שעם סרטייד 500 שיש בו מרחיב סימפונות של 50 המצב יהיה יותר חמור. תודה מראש

שלום, בסרטייד 250 יש חצי מכמות הסטרואידים שיש בסרטייד 500. מרחיב הסימפונות הוא אות הדבר. אני חושב שעדיף לקחת טיפול חזק יותר במשאף לפני שמגיעים לטיפול בסטרואידים בכדורים ולכן שימוש במשאף של 500 הוא צעד נכון.

מנהל פורום מחלות ריאה