מהן ההנחיות לגבי שיעול כשיש אסתמה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/11/2019 | 18:07 | מאת: שירן

שלום, לקראת החורף, אשמח לברר: מהן ההנחיות לגבי שיעול כשיש אסתמה שמאוזנת עם סרטייד 250 ופעמיים בשנה לתקופה יש צורך בסרטייד 500. אם מתחיל שיעול ליותר מיום אז הם להעלות מינון משאפים? והאם יש הנחיות נוספות לשיעול שאולי מקורו לא באסתמה? אם זה עם ליחה או לא? איך בדיוק מבדילים? והאם יש טיפול אחר שבמקרה של שיעול מסויים מלבד משאפים? תודה רבה

שלום, שיעול יכול לנבוע מסיבות שונות כגון מחלה וירלית, אלרגיה או הפרשות מדרכי נשימה עליונות כמוהאף והסינוסים וגם רפלוקס מהקיבה. יש לשלול את הנ"ל ואם אין תגובה לבירור וטיפול יש להעלות את הטיפול לאסתמה כגון עלייה בעוצמת המשאף.

מנהל פורום מחלות ריאה