בדיקת רנטגן חוזרת לאחר דלקת ריאות

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

06/11/2019 | 09:51 | מאת: דוד

שלום רב. לפני חודש וחצי הרגשתי ממש לא טוב. חום, צמרמורות, דופק מהיר וכו. בצילום ריאה נכתב: הצללה פריהילארית בצד שמאל סינוסים קוסטופרניים חופשיים. צל הלב אינו מורחב. לסיכום: ממצא דלקתי בריאה השמאלית קיבלתי אנטיביוטיקה ל 10 ימים. כבר לאחר כמה ימים הרגשתי מצוין ועד היום אני מרגיש מעולה ב"ה לפני כמה ימים ביצעתי צילום מעקב, ובו נכתב כך: צל הלב תקין בגודלו ובצורתו תסנין עדין בבסיס של הריאה השמאלית. הסינוסים הקוסטו-פרניים חופשיים אני ממש בלחץ. האם זה אומר שיכול להיות משהו אחר בריאה שלי? או שאולי זה חלק מתהליך ההחלמה? תודה.

שלום, יכול להיות שמדובר בתהליך החלמה ממושך. ממליץ להגיע עם שני הצילומים להערכה במרפאת ריאות.

08/11/2019 | 08:02 | מאת: דוד

תודה רבה על המענה! אפרט מעט יותר ואולי תוכל להכווין אותי: אני בן 27, גובה 190 משקל 120 קילו. מצב בריאותי כללי טוב, מה שכן יש לי אלרגיה שמתבטאת בנזלת מרובה, ויש לי מחיצה שחוסמת לי את הנשימה מהאף ולכן נושם מהאף חלקית. נוחר בלילה. ממה שאתה קורא ב 2 הצילומים, יש שיפור בצילום השני לעומת הראשון נכון? בנוסף קראתי שזה שאני צעיר אז עד היום היה צריך כבר להיעלם לי התסנין לגמרי.. האם זה נכון? הייתי אצל רופא ריאות הוא רשם לי "ציור עדין ב LLL" ושלח אותי ל CT ולתפקודי ריאות. השאלה האם יכול להיות שאני מרגיש מצוין ב"ה ועדיין יהיה לי משהו? תודה רבה.

10/11/2019 | 07:58 | מאת: דוד

אבקש תשובתך, תודה רבה

מנהל פורום מחלות ריאה