מכשיר או תרגילים לאימון הנשימה.... יעילים באסתמה?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/11/2019 | 23:59 | מאת: רוני

שלום, האם זה נכון שככל שניתן לעצור את הנשימה לכמה שפחות זמן זה מעיד על חומרת האסתמה באסתמה? יש לי ספר של שיטת בוטייקו שבו הם מציינים שאם זה מתחת ל 10 שניות זאת הרמה הכי קשה שיש. והאם מכשיר לאימון הנשימה עם הכדורים הוא טוב לאסתמה או שרק לנושאים אחרים? תודה רבה

שלום, עצירת נשימות אינה מדד טוב לאסתמה, המדד המקובל הוא קושי בנשימה, התקפים, שימוש בוונטולין, מגבלה בפעילות יומיומית ויקיצות ליליות. המכשיר טוב לאימון הנשימה בכללי ולא דווקא לאסתמה.

מנהל פורום מחלות ריאה