זולאייר... טיפול ביולוגי כמה שנים?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

02/11/2019 | 13:57 | מאת: רונית

שלום, כמה שנים לרוב לוקחים את הטיפול בזולאייר והאם זה מחזיק לאורך שנים? והאם ניתן לקבל אישור לטיפול אם יש אלרגיה לאבק ועצים, אסתמה קשה אבל לא פעמיים בשנה פקדניזון רק פעם אחת, ואוטיקריה? תודה רבה

שלום, זולייר אפשר לקחת שנים רבות אם הוא עוזר. אורתיקריה שלא מגיבה היא סיבה לקחת זולייר ללא קשר לאסתמה, ישל להתייעץ עם רופא אלרגיה. הקריטריונים בסל : שתי החמרות או יותר אשר לפחות אחת מהן הצריכה פניה למיון או אשפוז בשנה האחרונה עקב אסתמה לא מאוזנת. שלוש החמרות או יותר בשנה אחרונה שנזקקו לטיפול בסטרואידים סיסטמיים במשך לפחות שלושה ימים. חולי אסטמה הזקוקים לטיפול קבוע בקורטיקוסטרואידים במתן פומי למשך לפחות 50% מהזמן במטרה לשלוט במחלה. צריך לדון עם רופא הריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה