אסתמה של המאמץ האם היא לרוב החולים הקשים?

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

01/11/2019 | 17:23 | מאת: רונית

שלום, האם זה נכון שלרוב חולי האסתמה הבינונית עד קשה חייבת להיות עם אסתמה של המאמץ? ןהאם באסתמה קשה עם אסתמה של המאמץ פעילות גופנית לא עלולה להיות בעייתית? תודה רבה

שלום, לרוב אסתמה קשה שאינה מאוזנת מקשה גם על מאמץ וגם מרגישים קושי במנוחה. יש מקרים קלים יותר שבהם הקושי הוא רק במאמץ אבל במנוחה אין תלונות וגם בזה יש לטפל. כעקרון פעילות גופנית מומלצת וצריך לשאוך לאזן חולי אסתמה קשה שגם יוכלו לבצע פעילות גופנית.

מנהל פורום מחלות ריאה