פרוטוקול העלאת מינונים בסרטייד ופרדניזון

דיון מתוך פורום  מחלות ריאה

26/10/2019 | 22:15 | מאת: מיכל

שלום, אני מאוזנת עם סרטייד 250 (עם אסתמה) וסינגולייאר, חוץ מחלק מהחורפים. אשמח לברר: 1. במידה ואין לי התקפי אסתמה, אבל הנשימה קצת יותר כבדה וגם ואני צריכה לקחת שאיפות עמוקות בשעות מסויימות כמה פעמים בשעה או באוכל, אחרי כמה ימים כאלו זה הזמן לעבור ל סרטייד 500 פעמיים ביום? או שבכלל לא צריך וכל עוד אין התקף אסתמה להשאר על המינון הנמוך? 2. במידה ויש לי החמרה בחורף ו 500 סרטייד פעמיים ביום גורם לי להיות קרובה למאוזנת, אבל עדיין עם נשימה כבדה מידי פעם והתקף אסתמה לעיתים אחד ליום שהוא קל ומצריך וינטולין. האם עדיף ישר לרוץ ולקחת פרדניזון, או שהאם יש מספר ימים מקסימלי שאני יכולה לתת לעצמי לראות האם המצב משתפר ועדיף לחכות? תודה מראש

שלום, עדיף קודם להעלות סרטייד ל 500 לפני שלוקחים פרדניזון. מומלץ מעקב במרפאת ריאות.

מנהל פורום מחלות ריאה